Maven Publishing
'Met dit boek voegt Carr een nieuwe dimensie toe aan de discussie over de gevolgen van internet.'
EEN VANDAAG
'Goed dat Carr dit boek heeft geschreven. Te vaak gaan discussies over wat er op het internet gebeurt (...) en niet over de betekenis van de technologie.'
NCR HANDELSBLAD
Het ondiepe
Het ondiepe
Hoe onze hersenen omgaan met internet

Wat gebeurt er als je opgroeit met constante toegang tot het internet? Heb je nog een geheugen nodig als je alles kunt opzoeken? En beïnvloedt het surfen op het web de manier waarop we boeken lezen?Nicholas Carr, auteur van het veelbesproken essay ‘Is Google Making Us Stupid?’, buigt zich over de langeter­ mijneffecten van het internet. Gebruikmakend van nieuwe inzichten over de plasticiteit van het brein, de werking van ons geheugen en de manieren waarop we infor­matie verwerken, toont hij aan dat het internet niet alleen ‘nuttig gereedschap’ is, maar ook bezig is onze identiteit en zelfs de structuur van onze hersenen te verande­ren. Carr vergelijkt tevens de opkomst van het internet met verschillende uitvindingen die ook een nieuwe manier van denken met zich meebrach­ten, zoals de komst van de plattegrond, de uitvinding van de klok en de overstap van handschrift naar typemachine. 

Het ondiepe heeft zowel in de Verenigde Staten als in Europa voor veel discussie gezorgd. 

Nicholas Carr
Nicholas Carr

In de zomer van 2008 publiceerde Nicholas Carr zijn beruchte artikel ‘Is google making us stupid?’*. Sindsdien wordt hij gezien als een van de meest toonaangevende denkers op het gebied van de nieuwe media en technologie. Hij was Pulitzerprijs-finalist met zijn geruchtmakende boek Het ondiepe en schreef onder andere voor The New York TimesWiredThe GuardianThe AtlanticFinancial Times en Die Zeit. Tevens is Carr eigenaar van de populaire weblog Roughtype.com.*) Winnaar Best American Science and Nature Writing 2009, Best Technology Writing 2009 en Best Spiritual Writing 2010.

Bij Maven Publishing verschenen van Nicholas Carr Het ondiepe en De glazen kooi.

ISBN
  • 978 94 9057 413 0
Vormgeving
  • G2K
Vertaler
  • Maarten Schellekens/Marcel van Engelen
Originele titel
  • The Shallows: What the Internet Is Doing to Our Brains
Maven Publishing