Maven Publishing
'Iedereen die bereid is zijn emoties niet zonder meer voor waar aan te nemen, en vooral ook zij die daartoe niet bereid zijn, zouden Paul Bloom moeten lezen.'
ARNON GRUNBERG
'Ongelooflijk spannende serie beschouwingen over belangrijke aspecten van onze menselijke natuur.'
VPRO NOORDERLICHT
Het geheim van genot
Het geheim van genot
Nieuwe inzichten in waarom en hoe we genieten

We betalen grof geld voor een origineel schilderij, maar niet voor een exacte replica ervan. De gedachte aan seks met een maagd is opwindend voor veel mannen. We rijden langzamer om gruwelijke ongelukken beter te bekijken en gaan naar films die ons aan het huilen maken. De manieren waarop we ‘genieten’ waren altijd al bizar en uiteenlopend. Vanaf nu zijn ze ook verklaarbaar.

Yale psycholoog Paul Bloom biedt, aan de hand van onder andere de neurologie, economie, filosofie en pedagogiek, een verrassend heldere kijk op dit doorgaans ongrijpbare fenomeen. Op vlotte en humorvolle wijze neemt hij onze verlangens, smaken en fascinaties onder de loep en brengt hij de onderliggende geheimen van het menselijk genieten stuk voor stuk aan het licht.

Paul Bloom
Paul Bloom

Paul Bloom is hoogleraar psychologie aan Yale University en specialiseert zich in de ontwikkeling en oorsprong van ons vermogen om onszelf en anderen te begrijpen. Bloom is auteur van How Children Learn the Meanings of Words en Descartes’ Baby. Hij publiceerde onder andere in The Atlantic, the New York TimesScience en Nature.

Bij Maven Publishing verscheen van Paul Bloom Het geheim van genot.

ISBN
  • 978 94 9057 411 6
Vormgeving
  • G2K
Vertaler
  • Marianne Hoogenboom
Originele titel
  • How Pleasure Works: The New Science of Why We Like What We Like
Maven Publishing