Maven Publishing
'Broads verhalen zijn doorspekt met wetenschap en zijn anekdotes zijn fascinerend.'
WASHINGTON POST
'Broad voegt iets zeldzaams toe aan dit onderwerp: een open blik.'
THE NEW YORK TIMES
Eerlijk over yoga
Eerlijk over yoga
Hét boek voor de nuchtere beoefenaar

Miljoenen mensen zweren bij de heilzame werking van yoga. Het zou helpen tegen overgewicht, rugklachten, stress, angststoornissen, gebrek aan energie en bij seksuele problemen. Maar wat is nu écht waar? Welke oude wijsheden zijn achterhaald en welke worden door moderne inzichten juist bevestigd?

InEerlijk over yoga gaat William J. Broad op zoek naar de wetenschap achter yoga. Zijn tocht voert langs laboratoria, goeroes, commerciële bedrijven en oude Oosterse bibliotheken. Gaandeweg biedt hij een nieuw perspectief, nuchterder maar niet minder fascinerend.

Eerlijk over yoga is voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd of het een goed idee is om op je hoofd te balanceren, of je met yoga een depressie kunt bestrijden en hoe het nou precies zit met die tantrische seks. Kortom, verplichte kost voor de geïnteresseerde yogabeoefenaar en iedereen die overweegt ermee te beginnen!


W

i

lliam J. Broadis wetenschapsjournalist bij The New York Times en al veertig jaar fanatiek yogabeoefenaar. Voor zijn werk ontving hij meerdere onderscheidingen, waaronder een Emmy Award en twee Pullitzer-prijzen. 

William J. Broad
William J. Broad

William J. Broad speelde als kind graag met lucifers en was gefascineerd in het maken van vuurballen; zijn liefde voor wetenschap was geboren. Het was de opmars voor een succesvolle carrière als wetenschapsjournalist bij The New York Times. Broads drijfveer is het publiek informeren over de impact die wetenschap kan hebben op de samenleving. Dit heeft geresulteerd in vele voorpagina-artikelen en boeken waaronder Germs, dat al snel op nummer 1 van The New York Times-bestsellerlijst stond. Broads werk is veelvuldig beloond met onderscheidingen zoals een DuPont award en twee Pullitzer-prijzen.

Bij Maven Publishing verscheen van Broad het boek Eerlijk over yoga.

ISBN
  • 978 94 9057 492 5
Vormgeving
  • Studio Ron van Roon
Vertaler
  • Dick J. van Alkemade en Ingrid B. Ottevanger
Originele titel
  • The Science of Yoga: The Risks and the Rewards
Maven Publishing