Maven Publishing
‘Een meesterwerk: duidelijk, verhelderend en praktisch... Sterk aanbevolen!’
WILLIAM URY, coauteur van GETTING TO YES
‘Van slaapkamer tot ‘war room’, dit boek is van onschatbare waarde'
ROBERT CIALDINI, auteur van INFLUENCE
Duurzaam onderhandelen
Duurzaam onderhandelen
Succesvol onderhandelen in beladen situaties

Wereldvermaard onderhandelingsexpert Daniel Shapiro deed 20 jaar onder­ zoek aan Harvard naar de emotionele krachten die een onderhandeling kunnen belemmeren. Of het nu is met een collega, een politieke tegenstander, een coach of je partner: sommige onderwerpen zijn zo licht ontvlambaar dat ze onbespreekbaar lijken. Hoe ga je ermee om als een van de partijen boos wordt, gefrustreerd of juist verlamd raakt, en hoe bereik je een uitkomst die voor beide partijen goed werkt?

In Duurzaam onderhandelen presenteert Shapiro een revolutionair nieuw model ‘that speaks as much to the heart as to the head’. Met deze methode kun je de moeilijkste conflicten stap voor stap overwinnen en zelfs de meest explosieve situaties kalmeren. Dit boek verandert de manier waarop je naar sociale interacties kijkt, verbetert hoe je met anderen omgaat en helpt je om de meest duurzame overeenkomsten te sluiten.

Daniel Shapiro is oprichter en directeur van het Harvard Inter­national Negotiation Program en universitair hoofddocent psychologie aan Harvard Medical School. Hij adviseert bedrijven en overheden en ontwikkelde een conflictmanagement­programma waarmee hij al een miljoen jongeren in meer dan twintig landen heeft bereikt. Shapiro is door het World Economic Forum uitge­roepen tot Young Global Leader

Daniel Shapiro
Daniel Shapiro

Of het nu met een collega, je manager, een politieke tegenstander of je partner is: sommige onderwerpen zijn zo ontvlambaar dat ze onbespreekbaar lijken. Hoe kom je in onderhandelingen voorbij impasses en hoe bereik je een uitkomst die voor alle partijen goed werkt? 

Wereldvermaard onderhandelingsexpert Daniel Shapiro deed 20 jaar onderzoek aan Harvard naar de verborgen emotionele krachten die een succesvolle samenwerking kunnen belemmeren. Hij ontwikkelde een revolutionair nieuwe aanpak ‘that speaks as much to the heart as to the head’. Met deze methode kun je de moeilijkste conflicten stap voor stap overwinnen en zelfs de meest explosieve situaties kalmeren. Met zijn energieke, meeslepende presentatiestijl verandert Shapiro de manier waarop je naar sociale interacties kijkt. Hij geeft je tools om je communicatie met anderen te verbeteren én helpt je om de meest duurzame overeenkomsten te sluiten.

Daniel Shapiro is universitair hoofddocent psychologie aan Harvard Medical School en oprichter en directeur van het Harvard International Negotiation Institute. Hij adviseert overheden, is een zeer ervaren spreker en ontwikkelde een conflictmanagement-programma waarmee hij al een miljoen jongeren in meer dan twintig landen heeft bereikt. Shapiro is door het World Economic Forum uitgeroepen tot Young Global Leader en geeft regelmatig workshops, masterclasses en keynotes voor organisaties en bedrijven.