Maven Publishing
'Een van de beste boeken van de laatste jaren.'
ELSEVIER
'Frank laat zien dat hersenonderzoek onze opvattingen over moraal, vrije wil, straf, geloof, gevoelens en persoonlijke verantwoordelijkheid diepgaand zullen veranderen.'
DE VOLKSKRANT
De vijfde revolutie
De vijfde revolutie
Omdat hersenwetenschap onze wereld gaat veranderen

De hersenwetenschap bevindt zich in een stroomversnelling. Wekelijks verschijnen er artikelen en boeken met baanbrekende inzichten over de werking van onze hersenen. Tot nu toe is er echter weinig aandacht voor het grotere plaatje: waartoe leidt al deze nieuwe kennis?

Lone Frank, neurobioloog en wetenschapsjournalist uit Denemarken, doet verslag van haar reis langs de voornaamste hersenwetenschappers ter wereld. Ze vertelt onder andere over haar ontmoeting met Michael Persinger, de Canadese professor die met de ‘helm van God’ op commando intense religieuze ervaringen kan veroorzaken. Over Richard Davidson, die bezig is om de neurologische geheimen van ‘geluk’ in kaart te brengen. En over Andrew Lo, de MIT professor die aan de hand van een hersenscan het langetermijnsucces van een beurshandelaar kan voorspellen.

De vijfde revolutie riep in Denemarken en later in de Verenigde Staten veel discussie op. We blijken namelijk aan de vooravond van de ‘neurorevolutie’ te staan. Deze zal ingrijpende effecten hebben op gebieden zoals economie, marketing, rechtspraak en zelfs religie.

De vijfde revolutie is inmiddels niet meer leverbaar. Meer weten? Neem contact op via info@mavenpublishing.

Lone Frank
Lone Frank

De ontdekkingen in de hersenwetenschap volgen elkaar in een nauwelijks bij te houden tempo op. Elke week staat er weer een groot artikel in de krant met nieuwe inzichten en interessante weetjes over hoe onze hersenen werken. Tot nu toe ontbrak echter het grotere plaatje: waartoe leidt al deze nieuwe kennis?

Lone Frank, neurobioloog en wetenschapsjournalist, doet verslag van een reis langs de voornaamste denkers en wetenschappers op haar gebied. Daarbij stelt ze ze één belangrijke vraag: ‘Hoe gaat de hersenwetenschap onze wereld veranderen?’ De antwoorden zijn zowel verrassend als onthutsend.

Een MRI-scan heeft aangetoond dat de hersenen van de Zweedse Lone Frank ‘nogal gewoontjes’ zijn, maar dat zij wel een prachtige corpus callosum heeft. Ze is gepromoveerd in de neurobiologie en heeft meerdere prijzen ontvangen als wetenschapsjournalist. Haar boeken 'De vijfde revolutie' en 'Mijn supergenen' verschenen bij Maven Publishing.


ISBN
  • 978 94 9057 401 7
Vormgeving
  • G2K
Vertaler
  • Gerre van der Kleij
Originele titel
  • Den femte revolution: Fortællinger fra hjernens tidsalder
Maven Publishing