Maven Publishing

Big History met David Christian

  • 07 September 2018
  • 19:30
  •  
  • Entree:
  • Reserveren is verplicht
  •  
  • Oude Lutherse Kerk, Amsterdam

‘Om de geschiedenis van de mensheid te begrijpen, moet je begrijpen hoe zo’n eigenaardige soort tot ontwikkeling heeft kunnen komen, wat betekent dat je meer moet weten over de evolutie van het leven op aarde, wat betekent dat je meer moet weten over de evolutie van onze planeet, wat betekent dat je meer moet weten over de evolutie van sterren en planeten, wat betekent dat je meer moet weten over de evolutie van het heelal,’ schrijft David Christan in zijn nieuwe boek Big History; Het grootste waargebeurde verhaal ooit

David Christian is de grondlegger van een totaal nieuw wetenschapsveld: Big History. Waar wetenschappers zich doorgaans specialiseren, gaat David Christian op zoek naar het grote samenhangende verhaal. Hij verbindt kennis uit natuurkunde, scheikunde, biologie, psychologie, economie, antropologie en geschiedenis om te ontdekken waar we vandaan komen, wie we zijn en waar we heen gaan. Dat er behoefte aan Big History is blijkt wel uit het stormachtige succes tot nu toe. Samen met Bill Gates is David Christian het Big History Project begonnen, een project om ervoor te zorgen dat er wereldwijd wordt lesgegeven in dit revolutionaire vakgebied. 

David Christian neemt je op 7 september bij The School of Life in 1,5 uur mee door de afgelopen 13,8 miljard jaar. Je volgt verschillende thematische paden door de geschiedenis. Hij leidt je van de oerknal tot het ontstaan van leven en van de opkomst van de mens tot het einde van de planeet. David Christian is die docent die kennis tot leven brengt, je enthousiasmeert en zorgt dat je alleen maar meer wilt weten.

Dat er behoefte aan Big History is blijkt wel uit het stormachtige succes tot nu toe.
Maven Publishing