Maven Publishing

Nudging

Nudging

Nudging is het efficiënt en effectief beïnvloeden van menselijk gedrag door middel van kleine, bewust ontworpen ‘duwtjes’ in de juiste richting. Nudging kan ingezet worden in maatschappelijke context (gezonder gedrag stimuleren), binnen organisaties (werknemers helpen om effectiever hun werk te doen) en voor commerciële doeleinden (het beïnvloeden van keuzes in de supermarkt).

Ben je op zoek naar handvatten om met nudging aan de slag te gaan? Look no further, keuze-architect Eva vertelt je hoe nudging werkt en wat je ermee kan binnen jouw organisatie. Na een korte gezamenlijke introductie over het onderwerp met enkele aansprekende voorbeelden, gaan de deelnemers in sub-groepjes aan de slag met hun eigen cases. Om tot een gericht en goed eindresultaat te komen, heeft Eva een speciaal stappenplan ontworpen waar de groepen mee aan de slag gaan. Eva loopt uiteraard rond om mee te denken en tips te geven.

Eva van den Broek onderzoekt hoe gedragsinzichten de wereld kunnen vereenvoudigen. Samen met beleidsmakers en bedrijven leidt ze toegepaste onderzoeksprojecten om meetbaar betere gedragsprikkels te ontwerpen. Het afgelopen jaar deed ze opdrachten rond duurzaamheid, afvalscheiding, studiekeuze en energie-efficiëntie voor onder andere het Ministerie van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu. Eva studeerde kunstmatige intelligentie, is gepromoveerd in gedragseconomie en werkt bij Wageningen UR.

Neem contact op voor meer informatie
Maven Publishing