Maven Publishing
'Zeer de moeite waard. Als u tijdens uw vakantie niet alleen in de zon wilt liggen, lurkend aan een cocktail, maar ook iets wilt leren, koop en lees dan RQ.'
QUOTE
'Evans heeft een prettig lezend boek geschreven boordevol voorbeelden uit allerlei hoeken (...) dat daardoor relevant en interessant is voor iedereen.'
KIJK
RQ
Hoe risico-intelligentie zorgt voor betere beslissingen in onzekere situaties

Waarom voelen sommige mensen zich in onzekere situaties als een vis in het water, terwijl andere er juist alles aan doen om ze te vermijden? Waarom hebben mensen die altijd met spelletjes winnen niet per se een hoog IQ? En waarom zijn artsen en bankiers vaak teleurstellend slecht in het inschatten van risico’s?

In RQ voert Dylan Evans de lezer langs casino’s, operatiekamers, militaire slagvelden, zakelijke onderhandelingen en politieke intriges om zo een radicaal nieuwe kijk op risico te introduceren. Vlot en meeslepend beschrijft hij het fenomeen risico-intelligentie, een vaak onderbelichte vorm van intelligentie die bepalend is voor hoe goed je beslissingen kunt nemen in onzekere situaties. De hoogte van je RQ blijkt sterk af te hangen van twee factoren: je vermogen om in percentages te denken en je vermogen om je eigen kennisniveau in te schatten. Gelukkig valt dit goed te trainen: Evans biedt waardevolle handvatten voor zowel organisaties als individuen om hun RQ te verhogen.

RQ
Dylan Evans
Dylan Evans

Dylan Evans studeerde filosofie aan de London School of Economics en werkte enkele jaren als psychoanalyticus. Hij is de oprichter van Projection Point, een bureau dat risico-intelligentietrainingen ontwerpt voor het bedrijfsleven. Eerder verscheen van zijn hand Emotion: The Science of Sentiment en Placebo: The Belief Effect.

Inkijkexemplaar
  • Klik hier om het inkijkexemplaar te downloaden in PDF formaat.
Aantal pagina's
ISBN
  • 978 94 9057 439 0
Vormgeving
  • G2K
Vertaler
  • Wim Scherpenisse
Originele titel
  • Risk Intelligence: How to Live With Uncertainty
Maven Publishing