'Het is opvallend hoe knap zij afdaalt uit het professorale vakjargon en ons in zeer begrijpelijke taal deelgenoot maakt van veelal opmerkelijke resultaten van psychologisch onderzoek.'
MANAGEMENTBOEK
Je bent wat je doet

Je bent wat je doet

Van zelfkennis naar gedragsverandering

Of je nu aardiger, assertiever, gezonder of opgeruimder wilt zijn: de meeste goede bedoelingen worden niet uitgevoerd. Mensen denken dat hun overtuiging eerst van binnen moet groeien. Maar het is juist omgekeerd: je moet het gewoon doen. De overtuiging komt er vanzelf achteraan.

Bestsellerauteur en hoogleraar psychologie Roos Vonk legt in Je bent wat je doet uit hoe zelfsturing werkt, waarom het zo lastig is je gedrag te veranderen en hoe je dit toch kunt doen. Op haar kenmerkend vlotte, toegankelijke en humorvolle wijze, en aan de hand van de nieuwste inzichten uit de psychologie, laat Vonk onder andere zien hoe de ‘buitenkant’ (ons gedrag en onze omgeving) de ‘binnenkant’ (eigenschappen, gedachten en gevoelens) kan beïnvloeden; waarom positief denken niet werkt, en focussen op wat tegenvalt al helemaal niet; en waarom onze acties zoveel belangrijker zijn dan al onze goede bedoelingen.

Je bent wat je doet geeft inzicht in de vele manieren waarop we onszelf in de weg kunnen zitten en biedt praktische handvatten om voorbij het piekeren, dagdromen en uitstelgedrag te komen.

Zie ook: www.jebentwatjedoet.nl

 • :Roos VonkAuteur
 • :9789491845017ISBN
 • :Studio Ron van Roon (omslag) en Werkplaats Amsterdam (binnenwerk)Vormgeving
Van zelfkennis naar gedragsverandering

Eén reactie op “Je bent wat je doet”

 1. Janneke says:

  Beste Anne Willemsen,

  Hartelijk dank voor je enthousiaste reactie. Via deze link kun je meer lezen over De Avond van het Doen en hoe je kaarten kunt bemachtigen. https://www.mavenpublishing.nl/2014/03/17/de-avond-van-het-doen-workshop-roos-vonk/

  Hopelijk tot de 24e!

  Groet,
  Maven Publishing

Plaats een reactie

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.