Maven Publishing
'Koen Schobbers is een esporter die verder kijkt dan de gameconsole. Hij weet de liefde voor gamen samen te brengen met een gezonde leefstijl. Nuttig voor zowel ouders als kinderen.'
Mark Tuitert, olympisch kampioen
'Koen Schobbers is de autoriteit op het gebied van gaming, met veel passie en drive om mensen te helpen.'
Bart Janssen, directeur Acer Benelux
'Koen Schobbers is een fantastische ambassadeur van de gamewereld. Wij maken dankbaar gebruik van zijn talenten en brede kennis. Hij geeft ouders waardevolle inzichten en zorgt ervoor dat ze zich beter verbonden voelen met hun kinderen op het gebied van gamen.'
Hans den Heijer, senior media relations officer, VodafoneZiggo
Het gamende kind
De 50 belangrijkste vragen over gamende kinderen

Fortnite, Minecraft, FIFA, Overwatch – voor de meeste kinderen is gamen niet weg te denken uit hun leven. En voor veel ouders is gamen de lastigste opvoedkwestie waar ze elke dag mee te maken hebben. Ga er maar aan staan: hoe ga je om met de dagelijkse battle om schermtijd? Hoe voorkom je dat je alleen nog maar als een politieagent tussen je kind en zijn favoriete bezigheid staat? Hoe weet je of het gamegedrag van je kind nog enigszins normaal is? Kortom: hoe kun je een goede ouder zijn voor je gamende kind? 

Koen Schobbers is de eerste Nederlandse esporter met een topsportstatus en was een echt gamend kind. Hij geeft antwoord op de vijftig meestgestelde vragen over hoe om te gaan met de grootste hobby van je kind.

In Het gamende kind laat hij samen met journalist Deirdre Enthoven zien waarom we gamen, wat de gevaren zijn maar dat er ook voordelen zijn en hoe je betrokken blijft bij je kind. Hij praat met psychologen, neurologen, ex-gameverslaafden en ouders om er zo achter te komen of gamen je slaapritme verstoort of je ogen beschadigt, of je er agressief en asociaal van wordt of juist kalm en socialer en welke competenties je traint en welke niet. Oftewel, dit boek biedt praktische raad voor iedere ouder die op zoek is naar de juiste balans tussen slaap, studie, sport, sociaal en games.

Mijn gamende kind zal in oktober 2020 verschijnen.

Het gamende kind
Koen Schobbers
Koen Schobbers

Koen Schobbers (1992) was een gamend kind. Hij was de eerste esporter met een topsportstatus en studeerde tegelijkertijd geneeskunde. Tegenwoordig is hij dé specialist op het gebied van gamingeducatie voor ouders, jeugd en de zorg. Hij geeft al jarenlang presentaties, workshops en cursussen.

Koen was Nederlands kampioen TrackMania en werd derde op het wereldkampioenschap. Daarnaast is hij ambassadeur van de Nederlandse eSport bond en zet hij zich nationaal in voor eSports en gaming. Hij is presentator van Inside eSports wat op FOX-Sports wordt uitgezonden. Internationaal werd Koen stichtend lid van de atletencommissie van de Internationale eSports Federatie met als doel het leven voor eSports atleten te verbeteren en te helpen om eSports als onderdeel bij de Olympische Spelen te krijgen. Hij is manager van het beste Benelux Rocket League team, eigenaar van BRASH eSports en adviseur voor verschillende bedrijven rondom sports. Hij spreekt wereldwijd op conferenties en geeft trainingen aan ouders en kinderen over eSports en gamen. Zijn boek 'Het gamende kind' verschijnt in 2019.

Bekijk Bright's interview met Koen.

Deirdre Enthoven
Deirdre Enthoven

Deirdre Enthoven (1968) studeerde sociale psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Ze begon haar journalistieke carrière bij BNR Nieuwsradio en is veelgevraagd freelancejournalist en redacteur, onder meer voor Psychologie MagazineJan Magazine en Margriet. In 2013 verscheen haar boek Bewogen besluiten, over dilemma’s van professionals. Momenteel schrijft ze samen met Koen Schobbers een boek over gamende kinderen.


Fotocredit: Bieb Tuyt.

Aantal pagina's
  • 240
ISBN
  • 978 94 9249 384 2
Vormgeving
  • Moker Ontwerp
Vertaler
Originele titel
Maven Publishing