'Koen Schobbers is een esporter die verder kijkt dan de gameconsole. Hij weet de liefde voor gamen samen te brengen met een gezonde leefstijl. Nuttig voor zowel ouders als kinderen.'
Mark Tuitert, olympisch kampioen
Het gamende kind
'Koen Schobbers is de autoriteit op het gebied van gaming, met veel passie en drive om mensen te helpen.'
Bart Janssen, directeur Acer Benelux
'Koen Schobbers is een fantastische ambassadeur van de gamewereld. Wij maken dankbaar gebruik van zijn talenten en brede kennis. Hij geeft ouders waardevolle inzichten en zorgt ervoor dat ze zich beter verbonden voelen met hun kinderen op het gebied van gamen.'
Hans den Heijer, senior media relations officer, VodafoneZiggo

Het gamende kind

Fortnite, Minecraft, FIFA, Overwatch – voor de meeste kinderen is gamen niet weg te denken uit hun leven. En voor veel ouders is gamen de lastigste opvoedkwestie waar ze elke dag mee te maken hebben. Ga er maar aan staan: hoe ga je om met de dagelijkse battle om schermtijd? Hoe voorkom je dat je alleen nog maar als een politieagent tussen je kind en zijn favoriete bezigheid staat? Hoe weet je of het gamegedrag van je kind nog enigszins normaal is? Kortom: hoe kun je een goede ouder zijn voor je gamende kind?

Koen Schobbers is de eerste Nederlandse esporter met een topsportstatus en was een echt gamend kind. Hij geeft antwoord op de vijftig meestgestelde vragen over hoe om te gaan met de grootste hobby van je kind.

In Het gamende kind laat hij zien waarom we gamen, wat de gevaren zijn maar dat er ook voordelen zijn en hoe je betrokken blijft bij je kind. Hij praat met psychologen, neurologen, ex-gameverslaafden en ouders om er zo achter te komen of gamen je slaapritme verstoort of je ogen beschadigt, of je er agressief en asociaal van wordt of juist kalm en socialer en welke competenties je traint en welke niet. Oftewel, dit boek biedt praktische raad voor iedere ouder die op zoek is naar de juiste balans tussen slaap, studie, sport, sociaal en games.

Koen Schobbers (1992) was een gamend kind. Hij was de eerste esporter met een topsportstatus en studeerde tegelijkertijd geneeskunde. Tegenwoordig is hij dé specialist op het gebied van gamingeducatie voor ouders, jeugd en de zorg. Hij geeft al jarenlang presentaties, workshops en cursussen.

De 50 belangrijkste vragen over gamende kinderen

Reacties zijn uitgeschakeld.