'Verfrissend realistisch.'
HET FINANCIEELE DAGBLAD
De Datameesters
'Baker geeft vlot beschreven praktijkvoorbeelden. Waar veel trendboeken doorslaan in optimisme, geeft Baker een goede balans van voor- en nadelen.'
NRC HANDELSBLAD

De Datameesters

Hoe onze gegevens in ons voor- en nadeel worden gebruikt

Elke muisklik, elk telefoontje en elke keer dat je je pinpas of bonuskaart gebruikt: je laat voortdurend een spoor van gegevens achter. Afzonderlijk lijken deze gegevens misschien onbelangrijk, maar wie ze aan elkaar knoopt kan verrassend veel over je te weten komen. Je lichamelijke en psychische gezondheid, je gemoedstoestand, je seksuele voorkeur en hoe gevoelig je bent voor korting; het zijn slechts enkele voorbeelden van de informatie die velen van ons onbewust prijsgeven.

Stephen Baker brengt je naar het kloppende hart van deze ontwikkeling: hij laat je kennismaken met een nieuwe generatie wiskundigen die, vaak in dienst van bedrijven, hun talenten inzetten om ons gedrag te ontcijferen. De Datameesters zijn zowel fascinerend als angstaanjagend. Fascinerend door de hoeveelheid verbeteringen op het gebied van veiligheid, gezondheidszorg en comfort die ze voor ogen hebben. Angstaanjagend om de hoeveelheid macht en invloed die ze onderweg zullen vergaren. Maak kennis met de Datameesters; je kent ze niet, maar zij jou wel.

  • :Stephen BakerAuteur
  • :9789490574307ISBN
  • :The NumeratiOriginele titel
  • :Houghton Mifflin HarcourtOorspronkelijke uitgever
  • :Joost MulderVertaling
  • :G2KVormgeving
Wat heb jij vandaag prijsgegeven?

Plaats een reactie

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.