‘Wat een openbaring. Ik dacht: mijn god, iedereen moet dit weten!’
Bill Gates
Big History
‘Een verhelderende, weidse blik op de complexiteit, het leven en de mensheid, vergeleken met ons krap bemeten onderdeel van de kosmische tijdlijn.’
TED.com
‘Bill Gates is de rijkste persoon ter wereld, maar de machtigste zou zomaar eens de bescheiden historicus David Christian kunnen zijn. Want zoals Confucius zei: wie het verleden beheerst, controleert de toekomst.’
The New York Times

Big History

Wat zou er gebeuren als we al onze huidige wetenschappelijke kennis zouden samenvoegen tot één samenhangend verhaal over onszelf en onze plek in het universum? Dit was het uitgangspunt van David Christian bij het creëren van een totaal nieuw wetenschapsveld: big history. Wetenschappers uit verschillende disciplines (zoals sterrenkunde, geologie, psychologie, biologie, geschiedenis en vele andere) werkten intensief samen om het allesomvattende en meeslepende verhaal van onze ontstaansgeschiedenis te reconstrueren.

Het leidde tot dit boek, waarin we via 8 kritieke omslagpunten die de wereld hebben gevormd worden meegenomen door de afgelopen 13,8 miljard jaar. Oftewel, dankzij Big History wordt het grote plaatje nu voor het eerst zichtbaar. Dit boek maakt het mogelijk om te bevatten wie we zijn, waar we vandaan komen én wat ons te wachten staat.

Van de big bang tot de eerste sterren, ons zonnestelsel, leven op aarde, dinosauriërs, homo sapiens, landbouw, ijstijden, keizerrijken, fossiele energie, een maanlanding en globalisering, en wat ons nog te wachten staat.

David Christian is directeur van het Big History Institute en hoogleraar moderne geschiedenis. Hij is de grondlegger van het nieuwe vakgebied big history en richtte het Big History Project op, dat online een gratis lesprogramma aanbiedt voor scholen over de hele wereld. Naast zijn academische werk is hij ook een graag geziene spreker bij TED en het World Economic Forum.

  • :David ChristianAuteur
  • :978 94 9249 323 1ISBN
  • :Origin Story. Big History and Our Place in the UniverseOriginele titel
  • :Frits van der WaaVertaling
  • :Moker OntwerpVormgeving
Het grootste waargebeurde verhaal ooit

Reacties zijn uitgeschakeld.