Kevin Kelly en Stefan van der Stigchel
bij STRP BIËNNALE 2017

Van 23 maart tot 2 april vindt in het Klokgebouw in Eindhoven de STRP Biënnale 2017 plaats: het grootste evenement voor creatieve technologie in Nederland. Op dit tiendaagse festival vind je spectaculaire kunst, experimentele technologie en elektronische muziek. Daarnaast zijn er tentoonstellingen en workshops, en is er een tweedaagse conferentie. Het thema van dit jaar is ‘Senses & Sensors’, over hoe technologie de waarneming van onszelf en van de wereld om ons heen beïnvloedt. Maar liefst twee van onze auteurs zullen op dit festival spreken!

Op donderdag 29 maart om 21:00 uur geeft Kevin Kelly een keynote tijdens de Conference of the curious. Kelly geldt internationaal als een van de meest toonaangevende denkers over technologie. In zijn werk schrijft hij over technologische trends en hoe deze ons leven in de nabije toekomst zullen beïnvloeden. Hij is oprichter van het Amerikaanse WIRED – waar hij nu ‘Senior Maverick’ is – en auteur van De wil van technologie (2012) en The Inevitable (2016).

Op donderdag 29 maart om 15:45 uur spreekt Stefan van der Stigchel ook op deze conferentie. Van der Stigchel is universitair hoofddocent experimentele psychologie aan de Universiteit Utrecht en leidt het Attentionlab. Hij doet onderzoek naar aandacht: hoe wij onze aandacht verdelen en hoe dingen onze aandacht trekken; en hoe aandacht en visueel bewustzijn samen ons beeld van de wereld vormen. In 2016 verscheen zijn boek Zo werkt aandacht bij Maven Publishing.

Benieuwd naar deze twee interessante denkers? Kom dan op 29 maart naar de STRP Biënnale in Eindhoven!

Check de website van STRP voor meer informatie.