Mavenement: Hufters & helden bij Grimbergen Boeken

Bumperkleven, bellen aan de kassa, uitschelden, voordringen: mensen kunnen je het bloed onder de nagels vandaan halen. Waar komt dat asociale gedrag eigenlijk vandaan? En belangrijker nog: hoe kun je het beïnvloeden?

Op donderdag 2 maart zal Olav de Maat, schrijver van Hufters & helden, bij Grimbergen boeken in Lisse uitleggen waarom iedereen soms een hufter, en soms een held is. Ook jij. En die man die zijn middelvinger naar je opstak in de auto? Misschien was hij wel op weg naar zijn vrijwilligerswerk.

Aan de hand van biologie, psychologie en geschiedenis verklaart Olav de Maat de fascinerende ontwikkeling van asociaal gedrag: van de eerste groepen mensen die zich vestigden in nederzettingen, tot hoe we geëvolueerd zijn naar een individualistische samenleving waarin we vechten om een parkeerplek bij de supermarkt. Door zijn geestige eyeopeners en praktische adviezen ontdek je hoe je je innerlijke hufter kunt onderdrukken en het beste in jezelf en anderen naar boven kunt halen: op straat, in de trein, thuis en op het werk.

 Toegang is gratis, kom ook!

  • Locatie: Grimbergen Boeken, Heereweg 237, 2161 BG Lisse
  • Tijdstip: inloop vanaf 19:30 uur, aanvang 20:00 uur 
  • Aanmelden: stuur een mailtje naar info@grimbergenboeken.nl om je aan te melden