Jasper van Kuijk bij Boekhandel Huyser in Delft

Op 6 november zal Jasper van Kuijk optreden bij Boekhandel Huyser in Delft met zijn boek Hoe moeilijk kan het zijn?

Onze wereld wordt bevolkt door nogal wat complexe, trage en frustrerende producten. Waarom zijn beamers altijd zo verschrikkelijk lastig om aan te sluiten, zijn stiltecoupés nauwelijks als stiltecoupé te herkennen en wáárom zijn paaseitjes niet kleurgecodeerd zodat je vooraf weet welke smaak je te pakken hebt?

Cabaretier, columnist en wetenschapper Jasper van Kuijk legt genadeloos bloot waar het misgaat bij het ontwerpproces. Met een aanstekelijke mix van ironie en absurdisme verwoordt hij de principes, uitdagingen en valkuilen van het creëren van nieuwe producten.  

Bij Boekhandel Huyser zal Jasper voorpresenteren uit zijn boek Hoe moeilijk kan het zijn? Hij zal een aantal columns uit zijn boek voordragen, geïllustreerd met beeld en video, en tegelijkertijd laat hij je de weg zien naar een gebruiksvriendelijkere wereld. Slecht ontwerp was nog nooit zo leuk.

Datum: Zondag 6 november

Tijdstip: 14:00 – 15:00 uur

Locatie: Boekhandel Huyser, Choorstraat 1, 2611 JD Delft

Toegang: Gratis! 

3d

De pers over Hoe moeilijk kan het zijn?

‘Prachtig boek… fascinerend, met hele mooie verhalen over denkfouten in hedendaags ontwerp.’ Dolf Janssen, Spijkers met koppen

‘Hilarische en herkenbare verzameling ergernissen in de omgang met wekkerradio’s, televisies, kookplaten, chipcards, navigatiesystemen en andere verworvenheden van de digitale wereld.’ NRC Handelsblad

‘Verplicht leesvoer voor aankomende ontwerpers.’ TU Delta

‘Goed geschreven en interessant… Het zit bomvol ontzettend grappige en herkenbare frustraties. Van Kuijk weet perfect aan te geven waar het bij een ontwerp aan schort.’  Scientias