MAVENEMENT: Hoe moeilijk kan het zijn?

Kom ook naar deze avond rondom oplossingsgericht ontwerpen met cabaretier en industrieel ontwerper Jasper van Kuijk. Inclusief Live Design Helpdesk met ontwerpers van VanBerlo, Flex/design en Fabrique.

HOE MOEILIJK KAN HET ZIJN?
(om goedwerkende producten te maken)

 Met:

Cabaretier en industrieel ontwerper Jasper van Kuijk
****
Manager gebruiksvriendelijkheid van Coolblue Bob Corporaal
****
Live Design Helpdesk met ontwerpers van Fabrique,
Flex/design en VanBerlo

 

Of het nu gaat om rookmelders, ov-fietsen, beamers of de stiltecoupé: sommige producten wil je omhelzen en andere het raam uitgooien. Maar hoe komt dat? Het is vaak lastig er de vinger op te leggen; je kunt de kwaliteit van een ontwerp namelijk niet (alleen) beoordelen op het uiterlijk. Eigenlijk zoals je ook een uitnodiging niet moet beoordelen op basis van de eerste alinea.

Op vrijdagavond 14 oktober zal Jasper van Kuijk naar aanleiding van zijn boek Hoe moeilijk kan het zijn? je de weg wijzen naar een gebruiksvriendelijkere, intuïtievere en beter ontworpen wereld. Aan de hand van fascinerende miskleunen deelt hij waardevolle inzichten waardoor je (nog) meer waardering krijgt voor de wél geslaagde ontwerpen. Ook zal de user experience manager van Coolblue, Bob Corporaal, zijn licht laten schijnen over gebruiksvriendelijk design.

Ontwerpers van de gerenommeerde bureaus Fabrique, Flex/design en VanBerlo zullen de Live Design Helpdesk bemannen, waar ze ter plekke een herontwerp voor je maken van een product waar je je aan ergert.

Het wordt een avond vol oplossingen, aha-momenten en bruikbare inzichten die je leven een stukje makkelijker kunnen maken. En wees gewaarschuwd: je kijk op de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.

DETAILS

Datum:
Vrijdag 14 oktober

Tijdstip:
20:00 – 22:00 uur

Locatie:
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

Toegang:
Gratis! Je kunt je hier aanmelden (je moet je wel even registreren)

 

NEEM JE EIGEN MISKLEUN MEE

De ontwerpers van de Live Design Helpdesk zullen ter plekke een herontwerp voor je maken van een product waar je je kapot aan ergert. Neem het product zelf mee of een video waarin je toont waarom het niet werkt (een foto mag ook, maar is minder handig), dan gaan de ontwerpers voor je aan de slag en komen met een op maat gemaakte schets die je mee naar huis mag nemen.

 

Hoe moeilijk kan het zijn?