Maven Puzzling!

Het schijnt dat het ooit een traditie was om achter in academische publicaties een kruiswoordpuzzel te plaatsen. Het oplossen van de puzzel leverde een codewoord op waarmee men kon bewijzen de publicatie gelezen te hebben. Toen wij dit hoorden vonden we het meteen een prachtig idee. Dat we nergens bewijs voor deze traditie kunnen vinden (wie helpt ons?) heeft ons er niet van weerhouden het door te voeren in onze eigen uitgaven: voortaan staat daarom achter in onze boeken een kruiswoordpuzzel die alleen door de aandachtige lezer op te lossen is. Want, zoals de grondleggers van de traditie ook gedacht moeten hebben: ‘een boek is maar een boek, tot het gelezen wordt’.

Achterin Dit is het mooiste ooit, Dit wil je weten, Allemaal beestjes, Hap slik weg, In Einsteins achtertuin, Je bent wat je doet, Een goede manager zaait verwarring, Eerste hulp bij emoties, Schaarste en Nederland in ideeën staat zo’n kruiswoordpuzzel. Heb jij een van deze boeken gelezen en de puzzel gemaakt? Stuur ons dan je antwoord en maak kans op een kilo Maven-boeken!

Wat moet je doen?

1. Schakel je puzzelbrein in en los het kruiswoordraadsel op achter in de boeken
(Gewetensbezwaren tegen het schrijven in boeken? Download de puzzels door hieronder op de cover te klikken!)

2. Stuur een e-mail naar puzzel@mavenpublishing.nl met daarin:

– De titel van het boek dat je gelezen hebt
– De oplossing
– Je naam en adresgegevens

De winnaars krijgen vanzelf bericht. Veel puzzelplezier!

Maven Puzzling

Met grote dank aan onze puzzelmaker Wim de Weerdt.